Vi tar oss ett snack med Dick von Martens som är en av våra trevliga stammisar!

Hur många syskon är ni egentligen och hur kommer det sig att alla spelar beachvolleyboll?

Haha, vi är åtta stycken och alla spelar mer eller mindre beachvolleyboll. Är ett enkelt och roligt sätt att umgås, jag tror vi alla gillar tävlingsmomentet samtidigt som det är en lagsport och mer socialt än många andra sporter. Vi byggde en egen hemmabana förra året på pappas 60-års kalas då även släkten var med och spelade till halv tolv på kvällen;)

Du jobbar ju med ledarskapsfrågor och kanske har noterat att det är en hel del av våra stammisar som på ett eller annat sätt jobbar med ledarskap. Vad är grejen med det, finns det en koppling med beachvolley och ledarskap?

Först och främst skulle jag tro att det är för att i princip alla som börjar spela beachvolleyboll oavsett ålder gillar det! Sedan skulle jag säga att beachvolleybollen ger bra förutsättningar för att utvecklas och öka förståelsen både om sig själv och andra. Speciellt när man har en tränare som löpande ger feedback, hur väl man tar till sig och applicerar det i sitt agerande.

I beachvolleyboll är varje moment och bollträff avgörande, vilket kräver att du är närvarande, fokuserad och har ett fint samspel med din medspelare. Balansen mellan eget agerande och medspelarens är otroligt spännande och utvecklande, i matchsituationer ställs mycket på sin spets – hur hanterar och kommunicerar du under med- och motgångar, behåller du lugnet och kan du applicera det som du tränat på? När man får allt på plats då kan man i beachvolleyboll både som individ och team verkligen känna känslan av flow!

Allt ovan skulle jag säga är viktiga områden som kan ge insikter och lärdomar i även ledarskaps- och teamsammanhang.

Vad tycker du är det bästa med beachvolleyboll?

Att spela och träna beachvolleyboll ger mig otroligt mycket energi samtidigt som jag gillar att det alltid finns mer att utveckla och lära sig.

Alright. Tack för pratstunden och Lycka till!