Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Americano Beachvolley

May 8 @ 13:30 - 16:00

250SEK

Denna turnering är för damer & herrar som spelar på nivå 5 eller högre.

Americano spelas på det sättet att man spelar om ett bestämt antal poäng varje match. Om man exempelvis spelar om 32 poäng, så det kan alltså bli 32-0, 24-8 eller 16-16 i matchen. Poängen tar varje spelare med sig i turneringen och det lottas nya lag varje omgång. Flest poäng efter sista matchen står som vinnare! Antalet poäng / omgångar / tid justeras efter hur många spelare som är med.

Endast 8 platser till herr- respektive damklass!

Anmälan längst ned på sidan!

Nivå 1 – Nybörjare
Du har aldrig spelat förut och enda erfarenheten du har är volleybollektionerna från högstadiet.
Nivå 2 – Nybörjare+
Du har precis börjat spela beachvolley och jobbar på med grundspelet. Du kan serva igång bollen över nät men har lite svårt för servemottag och att få bollen dit du vill med baggerslagen. Du har dock sjukt kul och kämpar för att nå nästa nivå.
Nivå 3 – Nybörjare++
Nu har du fått till en bättre spelförståelse och vet vart bollen ska ta vägen i servemottag och pass och du kommer oftast rätt med dina slag. Missarna finns fortfarande där, men du kämpar på för att bli bättre.
Nivå 4 – Medel
Du har en stabil serve, varierade anfall och kan att ta emot hårt slagen serve. Servemottagen kommer ofta fram nära nät och du får till bra passningar mot nät allt oftare.
Nivå 5 – Medel+
Servemottagen sitter nu ännu bättre tack vare fint fotarbete och korrekt utförande. Du försöker passa i kroppens riktning för att få till fina passningar vid nät där din partner vill slå sina anfall.
Nivå 6 – Medel++
Hårda anfall som slås i din riktning klarar du att få upp för fortsatt spel väldigt ofta. Får du en bra pass så har du flera slag i din repertuar för att ta poäng. Du försöker även att se vart du har försvarare och blockare när du gör ditt val i anfallet.
Nivå 7 – Avancerad
Spelare på denna nivån lyckas hela tiden rädda eller ta poäng. Antingen genom att vinna blockdueller, gräva upp svåra shots i något av planens hörn eller genom att vara väldigt stabil i side out även vid tuffa servar. Alla passningar slås i kroppens riktning och du är en dröm att ha som partner.
Nivå 8 – Avancerad+
Endast allra högsta nivån av spelare i Sverige tillhör denna nivån. Både på träning och match blir det sällan poäng för att någon gör ett misstag.
Motsvarande tävlingsnivåer:
Nivå 3-5 – Open Grön.
Nivå 6-7 – Open Svart / Challenger
Nivå 7-8 – Challenger / SBT 

Details

Date:
May 8
Time:
13:30 - 16:00
Cost:
250SEK

Venue

The Beach
Hansavägen 10
Södertälje, 15138 Sweden
+ Google Map
Phone:
0812134666
Website:
https://thebeach.se

Organizer

The Beach – Beachvolley.se
Website:
www.thebeach.se

SPANA IN VAD SOM HÄNDER I VÅR KALENDER!