I sommar öppnar The Beach i Huddinge och tar paus i Södertälje

– Att vårt samarbete med Huddinge kommun som vi jobbat med i så många år äntligen har kommit till byggstart känns otroligt roligt! Samtidigt är det vemodigt att lägga ner vår verksamhet i Södertälje som vi byggt upp sedan 2006, men vi har gott hopp om att kunna göra come-back i Södertälje snart igen, säger The Beach’s VD David Cabrera.

Beachhallen The Beach som erbjuder sommarstämning året runt startades av beachvolleyprofilerna Mattias Magnusson och David Cabrera år 2006 med god hjälp av flera namnkunniga spelare och ledare inom sporten. Anläggningen på 2150 kvm med åtta beachvolleybanor har redan från starten varit en central del av sportens utveckling som lockat de bästa spelarna och ledarna samtidigt som man välkomnat spelare och gäster på alla nivåer att träna och spela beachvolley. Anläggningen är även hemadress för dotterbolaget BeachTravels där Anders Kristiansson, en legend inom Svensk Volleyboll och förbundskapten Rasmus Jonsson är engagerade och delägare. BeachTravels arrangerar bland annat SM i beachvolley och är djupt engagerade i sportens utveckling såväl vad gäller arrangemang som spelarutveckling. The Beach är även en populär evenemangsanläggning för företagsgrupper.

Att anläggningen i Södertälje läggs ner beror på att man efter 15 år som hyresgäst blivit uppsagda av fastighetsägaren som planerar att omvandla området till ett attraktivt bostadsområde på sikt. 

– Vårt hyreskontrakt är uppsagt av hyresvärden och vi flyttar ut från våra befintliga lokaler till sommaren. Att det ska bli bostäder på sikt är inget nytt då det pågår ett detaljplanearbete för området sedan länge. Vi har därför fört en kontinuerlig dialog med Södertälje kommun som i detta nu håller på att undersöka en eventuell placering för att få möjlighet av densamma prövad. Så förhoppningen är att vi ska kunna bygga upp en ny anläggning så vi kan göra comeback i Södertälje så snart som möjligt. Vår verksamhet har ett stort geografiskt upptagningsområde men många viktiga lokala kundsamarbeten, inte minst med större företag i närområdet men förhoppningsvis har de förståelse för att det blir ett uppehåll i Södertälje så vi kan fortsätta erbjuda dem aktiva evenemang när vi är tillbaka, säger David.

Den nya anläggningen i Huddinge med adress Novavägen 35 rymmer 10 banor. Bygget har startat och beräknas bli klar till sommaren 2022. Mer information om den nya anläggningen kommer publiceras i ett nytt pressmeddelande inom några veckor.

– Det känns såklart vemodigt att lämna vårt hem The Beach i Södertälje. Till sommaren så blir det 16 år sedan vi drog igång så vi har många fina minnen i den här lokalen. Tillsammans med våra duktiga tränare och personal siktar vi på att avsluta vår epok i den här lokalen på bästa sätt med riktigt bra verksamhet fram till sommaren, säger Mattias Magnusson, sportchef.

Vi är tacksamma för all support vi fått och alla goda relationer vi skapat i Södertälje genom åren. 

Ev frågor besvaras av David Cabrera,

david@thebeach.se
0704322028