Årskrönika 2013

Gott nytt år!
2013 har varit ett spännande år för oss. Vi vill gärna tacka alla er som vi stött på genom våra äventyr och hoppas att 2014 blir lika bra eller bättre än tidigare. Det känns så!
Helst skulle man vilja baka ihop händelserna med årskrönikan som Rasmus kokade ihop för BeachTravels för att ge er en helhetsbild av hur det är för oss men ni får helt enkelt läsa båda paralellt 🙂

Vi startade året med att ordna en minnestund för en vän och under januari hann vi även med att lansera vårt hotellpaket. En annan premiär pågick i Las Palmas som ni kan läsa mer om i årskrönikan ni ska läsa parallellt… Och vi hjälpte till att söka efter en kompis barn som blivit bortförda av sin mor och stötte på lite oväntat patrull från en organisation med goda intentioner som tagit sig vatten över huvudet… (hur det gått? jo efter ett halvår hittades de och nu är de åter i trygg hamn hos pappa Björn).

Under februari togs det rekordmånga foton och filmsekvenser hos oss. Det mesta skjutet av Simon Ekbäck som bland annat resulterade i denna film:

Under mars månad blev David tillfälligt politisk, vi lanserade BeachMarketing (som för övrigt börjat marknadsföra en resedestination och snart ytterligare en.. gissa vilka) och vi avslutade månaden med att göra offentligt slut med arbetsförmedlingen.

Vi deltog i vanlig ordning på Svenska volleybollförbundets årsmöte som dock skapade en hel del frågor i efterhand som fortfarande inte blivit besvarade. 2014 blir det svårare att delta då årsmötet ligger samtidigt som vi är på träningsläger i Portugal.

Sen blev det sommar och sol och för Svensk beachvolley så blev det trots volleybollförbundets mindre lyckade årsmöte en riktigt kul sommar på många sätt.

För oss var dock det mest spännande som hände under sommaren hemligt och det kändes därför riktigt kul att få börja en ny höst @ The Beach med att få berätta hemlisarna om The Beach 2!

Men först byggde vi om i gymmet och då satsade vi på old school. Även på personalfronten blev det en satsning på Old school i och med att Danne Andersson kom tillbaka från föräldraledighet samtidigt som Kristin Lind slutade hos oss för att plugga och spela beachvolley i USA 🙂

Gymmet har en del roliga detaljer. Mycket fria vikter, ringar, old school.
Gymmet har en del roliga detaljer. Mycket fria vikter, ringar, old school.

Under oktober lanserade vi nya hemsidor och loggor. Tidningen Du & Co skrev ett trevligt reportage om oss vilket även tidningen Mitti hade den goda smaken att göra.

En del saker har varit väntade och andra mer oväntade. En av de mer oväntade under hösten som måste nämnas är att Petter Jonsson kom på att han var bagare… och vilken bagare sen! Ja ni som tränat hos oss under hösten och kunnat testa hans bullar och bröd vet att Petter riskerar att bli ihågkommen som bagare före sin meriter som beachvolleyspelare… SM-medaljer till trots.

Under 2013 har vi även hunnit med att flytta in i vårt shoowroom på Hornsgatan 59… och till och med fått upp en skylt som lyser upp i den blöta vinternatten.
skylten

Och vi har lirat boll förståss… massor med boll… under 2013 har vi startat igång sju stora grundkurser, massor med träninggrupper och jag tror att föreningen Beachhallen BVC med ordförande Lidström i spetsen har styrt upp inte mindre än 8 rankinggrundande turneringar under 2013.

Avslutningsvis några goda råd till dig som gillar att lira beachvolley och vill börja det nya året på bästa sätt.

1. Anmäl dig till vårens träningsgrupper nu. Vi stänger anmälan på nyårs.
2. Vill du börja året med att spela beachvolley och samtidigt göra ett bidrag i kampen mot cancer  så kan du göra det hos oss den 6e januari.
3. Nästa After beach är lördag den 1a februari. Temat är rätt oklart… och mest troligt blir det i kombo med en rankinggrundande turnering. Men även det är oklart. Boka dock in den 1a februari!
4. Åk en vecka (minst) till Las Palmas och träna som ett proffs.

Tack alla glada för ett roligt 2013 och Gott nytt år!
/ David, Mattias & resten av gänget som jobbar @ The Beach